Movie

Har vart en väldigt oaktiv bloggare den här helgen känner jag, men detta har verkligen vart en slappishelg. Dessutom har jag ju blivit lite sjuk och bara vart med min älskling som också är sjuk, så vi har bara slappat, inte nått överintressant att berätta om. Imorse hade vi dock en väldigt givande och intressant konversation då vi diskuterade skillnaderna mellan en brax, prutt, fjärt, fis och smygare...

Men men under dessa dagar har jag iaf sett två riktigt bra filmer:



The Day The Earth Stood Still var den första filmen. Den handlade om hur utomjordingar skulle rädda planeten jorden från oss människor och våran miljöförsörelse.
Ett stort, mystiskt lysande klot dyker upp mitt i New York och ur det kommer en rymdvarelse och en enorm robot. Ett team med doktorer, biologer och rymdforkare kallas in för att undersöka saken och rymdvarelsen tas omhand för att man ska försöka få reda på vem han är, vart han kommer ifrån och vad hans syfte är på jorden. En forskare, Helen försöker hjälpa rymdvarelsen från människorna som tror att han ska attackera jorden. Helen hjälper honom tills hon får reda på att hans egentliga uppdrag på jorden är att utplåna människorna så att jorden kan leva vidare. Kan hon övertala honom att vi människor kan ändra oss innan det är försent?

Den här filmen låter verkligen som en töntig since fiction film men den var verkligen bra! Gillar att man har börjat göra filmer som uppmärksammar miljöförstörelsen vi människor gör på vår jord. Den kunde haft en lite djupare "sidohistoria" om man utrycker det så, men annars var det en helt okej film att se. 



Changeling handlade om en mors kärlek till sitt barn. Christine Collins kommer en dag hem från jobbet och upptäcker att hennes son Walter är försvunnen. Mord, korruption och hot har gjort att förtroendet för polisen i Los Angeles sviktar allt mer. Efter en rad misslyckade fall och allt fler människor som sätter sig emot dem måste de få en återupprättelse snart. Efter 5 månaders letande och förtvivlad väntan ringer polisen Christine för att meddela att de äntligen hittat hennes son! Den lyckliga återföreningen av mor och son uppmärksammas mycket av pressen och äntligen fick polisen sin solskenshistoria och löste ett fall för att återfå folket tillit. Men när Christine möter upp pojken på tågstationen upptäcker hon att det inte är hennes son. Det är därimot ingen annan som tror henne. I kampen om att få sin son tillbaka dras hon in i något mycket större. Polisen gör nämligen allt för att få bort bevisen om att de skulle ha fel. Vem är pojken som påstår sig vara hennes son? Vart finns hennes riktiga son? Kommer hon att kunna övertala polisen att det inte är hennes riktiga son innan det är försent? 

Angelina Jolie som man är van vid att se som en snygg, sexig och stark stålkvinna är helt fantastiskt i den här filmen! Har aldrig sett henne göra en sådan här roll, i filmen spelar hon en tystlåten, skör och känslig kvinna. Men hennes kärlek till sin son ger henne en sådan inre styrka! Man ser verkligen hur Angelina lever sig in i rollen och gråtscenerna var helt sjukt bra! Herregud, hon gjorde hela filmen, riktigt bra!

En riktig crydrama film, men tror faktist att killar skulle tycka den var lika bra som tjejer. Mycket känslor och man blir så jävla frustrerad och arg när man sitter i soffan och ser vissa händelser. Man känner, och en film som ger tittarna samma känsla som karaktärerna i filmen har är bra, sjukt bra! Filmen är mörk, kall och hemsk men samtidigt vacker och hoppfull.  

Se den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0